Dejtkväll med maken

I fredags kväll var svärföräldrarna barnvakter till våra små guldklimpar.

Håkan och jag packade fikaväska med lyxmackor, kaffe och saft och gav oss iväg. Först hämtade vi ut tio kräftburar och sedan gav vi oss i väg till det ställe där Håkan kollat ut att vi kunde lägga i dem. Vi blev dock sittande i bilkö då det precis när vi hämtade burarna skett en olycka på riksvägen. Detta innebar avstängd väg förbi där vi skulle svänga in längre fram så det var ju bara att gilla läget. Vi tänkte att vi kunde göra något roligare av tiden så vi vände på vägen och åkte bort till Zedigs för att äta glass. Tyvärr hade de stängt. Det blev kaffe och macka på parkeringen istället i väntan på att trafiken skulle släppas på förbi olycksplatsen.


Väl på plats i vid sjön lossade vi en av båtarna och gav oss ut på vattnet. Burarna agnades med rutten mört och gammal strömming innan de kastades ner i det mörka vattnet. När alla burarna var utplacerade rodde vi tillbaka och satte oss för att fika och prata i väntan på en första vittjningsrunda. Första rundan gav oss väl en ungefär 15 kräftor och nästa runda var det 10 till. 


Vid midnatt var vi hemma igen. Kräftorna släpptes i badkaret och vi kröp till kojs. I morse var Håkan ute tidigt på morgonen och plockade in alla burarna. Resultatet av fångade kräftor under natten var inte så stort, men det räckte till en liten kräftskiva tillsammans med svärföräldrarna igår kväll. 



Vi kokte kräftorna och åt dem direkt, svärmor hade gjort en pajvariant och till efterrätt blev det en äppelkaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar