Godkänt kursmål

Redovisade kursmål 1 i soc.psyk idag. Det gick bra, blev godkänd.


Vet sjutton inte vad felet är med min kropp. Har ont i ryggen igen, skitont. Fattar noll, nacken är ju på G att bli fullt rörlig igen.

Warum?

Sitter med kursmål 1 i socialpsykiatri. Supertrist och svårt eftersom man ska jämföra faktakunskap med hur det ser ut i vård- och omsorgsverksamheten. Hur ska jag veta det? Jag har aldrig jobbat med det här (säkert därför det är supertrist och svårt). Men jag får väl flumma lite. På ett sätt är det skönt att det är diskussion som redovisningsform. Då kan man bolla tankar och idéer med varandra. Men jag skriver väl ihop nått som jag kan kolla lite i imorgon.

Btw, Oatfields Strawberry BonBons är inte goda.

Etthundratjugosex

Ja, så många kakor blev det tillslut.
Fick för mig att jag skulle baka kakor. Kollade i kakboken och tänkte "mördegskakor är ju gott och enkelt". Tyvärr kunde jag inte välja vilken sort det skulle bli, ville ju ha tre olika. Sagt och gjort. Tre sorters kakor blev det. Korintkakor, marmorerad kaka och kaka med choklad i.

Dags att deklarera

Idag låg brevet från Skatteverket i brevlådan. Det betyder att det är dags att gräva fram alla kontrolluppgifter som kom i början av året. Det blir fint med lite extra pengar som trillar in på kontot framåt midsommar.

Sen har jag äntligen tagit mig tid att slå telefonnummret till Linnéaskolan och bokat tid för massage. Fick ju ett presentkort på klassisk helkroppsmassage av systrarna i julklapp. Känner att jag behöver utnyttja det nu. Så på onsdag blir det av.
Påtal om att ringa så passade jag på att försöka få tag i kvinnan jag ska ringa ang. praktiken vecka 15-19. Men nej då, hon sitter i sammanträde till klockan 14.

Igår vinkade vi av våra föräldrar som styrde kosan mot Trelleborg för att därifrån ta båten till det stora inköpslandet Tyskland. Har såklart skickat med några önskningar, så vi får väl se vad som går i uppfyllelse. Farmor ringde nyss också, för att höra om mor och far hört av sig, så nu är allt i sin ordning.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Det blev inte så mycket plugg idag. Ingenting alls om jag ska vara ärlig. Sov länge för det första, gick inte upp förrän vid nio. Åt frukost, hängde upp tvätt, la in en ny tvätt i tvättmaskinen, plockade in disk i diskmaskinen. När pappa kom hem blev det lunch. Sen följde jag med honom till Kalmar. Dumpade honom på Blodcentralen och gav mig av mot siba för att köpa en CA-modul till den nya TV:n (för att vi ska slippa ha en fjärkontroll till själva TV:n och en till boxen). Tillbaka till sjukhuset och hämtade upp den nu aningen blodfattige mannen. Vi styrde vidare mot SMC för att hämta en kabel av något slag och begav oss sedan hem. Väl hemma kopplades boxen ur och modulen in. Vi åt middag och jag trampade iväg till träningen. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska hitta på..

På promenad

Ikväll har pappa och jag gått en runda. I hela 45 minuter var vi ute och gick, ungefär samma runda som sist, fast åt andra hållet, och hunden var med. Det är jobbigt mycket den varelsen drar alltså. Vi gick på järnvägsspåret vilket var mycket svårare idag med all snö. Riktigt jobbigt var det. Sen gick vi Fredrikslundsgatan hem, jag höll på att dratta kull. Man såg inte ens att det var halt. Där gick pulsen upp vill jag lova, usch vad läskigt. Allt gick i slowmotion, men jag klarade mig. Nu är jag sådär härligt trött och ska snart krypa ner under täcket. Imorgon ska en utvilad Jenny tömma tvättkorgen, räkna matte och kika på kursmål 1 och 3:2 i socialpsykiatrin.

Har föresten fortfarande känningar i nacken. Inte kul alls, känns som om det är påväg tillbaka. Måste ringa om dendär massagen jag fick i julklapp..

Kalle Kanin

Igår var farmor, farfar, Camilla, Andreas och Madeleine här och åt våfflor. Vi fick varsin chokladkanin av farmor och farfar. Jättesöta.


Å så kom ju tranan inatt med varsit stort godisägg. Nice.

Meet the spartans

Igår var det körsång i kyrkan av Gospel Kids och Cantica Nova. De små var jätteduktiga, och de var fler än de vuxna. Två sånger sjöng de tillsammans

På kvällen blev det bio. Jag, mamma, Elin och Olivia såg "Meet the spartans" medan pappa valde att se "Rambo". Filmen var inte jättebra men heller inte skitdålig, den var meldemåttig. Den var kul, det var en stor enda parodifilm rakt igenom. Många skratt vill jag lova.

Idag blir det våfflor. Farmor och farfar kommer, sen ska vi bjuda Camilla och Dieter med familjer. Det blir mååånga våfflor det. Men vi har bara ett våffeljärn (dubbeljärn som tur är) så det kommer att ta lååång tid.

Påskafton

Hur kul var det att vakna idag, på en skala? Att titta ut och inse att det är två decimeter snö på påskafton känns inte sådär hippt. Men vad göra? Mor och far var ute hela morgonen och skottade snö, både på vår tomt och hos grannen. Sen bjöd grannarna på fika. Både smörgås och bulle, var mer som en andra frukost. Men jag åt bara en toscabulle och en dammsugare.

Ikväll har vi varit hos mormor och morfar som vanligt på påskafton. Det bjöds på påskbord, efterrätt och kaffe med tårta. Och som traditionen bjuder fick vi barnbarn varsit påskägg med godis och 100 kronor. Har även spelat den nya versionen av Nya Bondespelet med lillkusin Anna (som för övrigt fick ett snögubbeset av oss, men påpekade att hon minsann redan hade ett). Det var inte lätt för hon förstod inte varför hon skulle betala och och varför det var si och varför det var så.

Jag fick nöjet att köra hem denna stjärnklara, kalla kväll. Termometern visade på -7 grader celsius när vi lämnade Åslahult.

Om sådär en och en halv timme bär det iväg mot kyrkan och påsknattsmässan. Gospelkören är det som bjuder på sång. Lagom kul att stå kring påskelden utanför kyrkan denna natt.. Det enda vi ska sjunga (som vi vet om) är de fyra små påsksångerna som ska sjungas i mörkret, runt ljuset.

Nackspärr

Var hos doktorn förut, fick konstaterat att det är nackspärr jag lider av. Inget roligt vill jag lova. Blir ingen träning ikväll.

In pain

Fortfarande ont, värre idag. Blir frustrerad över att jag inte vet varför. För vet man inte varför kan man ju inte ändra på saken, eller behandla den.

Vi följer spåret..

Pappa och jag var ute och gick med hunden efter att jag kommit hem från skolan. Gick ner Glasbruksgatan, en bit längs ån och upp mot Qvarnaslät. Förbi sjön och sedan längs Storgatan hem. Det var en kort runda med det kändes rätt skönt efteråt.

Nu ikväll gick pappa och jag igen, men utan hunden denhär gången. Oj vad långt vi gick. Först längs Fredrikslundsgatan, svängde av mot järnvägstunneln. Vid fordonsprogrammet svängde vi upp och gick längs med järnvägen, på det nya spåret, bort förbi brukshundsklubben. En timme var vi ute ungefär, gick väl cirkus 5 kilometer (har jag ungefärligt räknat fram med hjälp av internetkarta och linjal, hur tillförlitligt detta är vågar jag inte svara på).
När vi kom hem sa jag till Elin att vi hade varit duktiga, att vi hade följt ett spår. "Jaha, gick ni i Svartbäcksmåla?" Nej, ett järnvägsspår, pucko.

Nacken är helknas idag. Svårt att vrida huvudet åt vänster, kan inte sätta hakan mot bröstet för det gör så jäkla ont. En stråle av smärta går längs halsryggen. Lite läskigt faktiskt, för det gör riktigt ont. Får väl se om det är bättre morgon, hoppas det för dagen blir lång. Men så är det, imorgon är en annan dag!

Nej, se det snöar

Men vad är detta? Snö?! Nu?! Det ska ju vara vår! När jag låg i sängen på morgonen och solen inte sken in trodde jag att det bara var allmänt tråkigt mulet väder. Fick en smärre chock när jag tittade ut och fick syn på att det snöar.

Det gick från smått och intensivt till stort och intensivt. Det bara vräker ner nu. Stora dasslock.. typ. Jag vill inte, jag ska ju till skolan snart.

Grattis!

Måste säga ett stort grattis! Jag hoppas och tror att er det berör känner att vi håller tummarna och ber för er. Glada nyheter har nått oss alltså.


Jag känner att det händer i luften, jag ser att det händer på marken. Jag känner att det händer i hela mig, våren är pågång!

I lågornas sken

Ja, jag är lika förvånad som du. Hela melodifestivalfinalen tittade jag på. Konstigt, men faktiskt sant.

Hade lite våreldning här hemma idag. Brände lite trädgårdsavfall och lite annat brännbart skräp som vi kastat ut. Kan tänka mig att pianot fick smaka på lågorna, men jag vet inte. Passade på att grilla korv också, men det var inte lätt. Blev väldigt, väldigt varmt, även om man stod en bra bit ifrån med en grillpinne som vid första anblick såg löjligt onödigt lång ut. Men det visade sig att den snarare var för kort.

Har lite behagligt ont i diverse kroppsdelar efter gårdagens basketmatcher på HoV. 4 x 5 minuter gör sitt alltså, speciellt om man inte brukar spela basket. Dessutom bör jag väl egentligen inte spela då det är ganska högt tempo oh snabba ryck som gäller. Men vadå, fem minuter är väl inte så farligt.. eller?

London calling

Jag ska åka till London. Inte själv, men med gospelkören. Det ska bli kul. Ska visst gå på musikal om jag fattade saken rätt. Var tvungen att bestämma mig med en gång om jag skulle med eller inte. Ingen framförhållning här inte, denna veckan ska han visst beställa resan. Schysst att han gav lång betänketid.. Menmen, så är det. Till London ska jag, vi.

Släpvagnskörning

Idag har jag kört med släpvagn för första gången. Lånade ju Orrepellets släpa när vi hämtade pellets igår, pappa och jag. Idag lämnade vi tillbaka den, jag fick köra. Bara tanken på att köra med släp var lite smått läskig faktiskt. Men det gick finfint. Sen, när vi kom fram till Åslahult, ja, då skulle den ju backas till rätt ställe. DET, mina vänner, var inte lätt vill jag lova. Kände mig lite som en övningskörare på nytt.

På förmiddagen var vi på besök på Psykiatrihistoriska museet i Växjö.

Ikväll blir det friskis. Sen ska jag bara ta det lugnt. Imorgon är en lång dag.

Änglanamnsdag

Idag har Edvin namnsdag. Edvin, den lille parveln vi aldrig fick lära känna. En liten ängel blev du, med en gång.


Jungfru Marie Bebådelsedag

"Var hälsad, Herrens moder, O Maria! Högtlovade på Jorden, o Maria!"

"Gud finns överallt fastän han inte syns" och "Vi är barn fulla av glädje" sjöngs av MiniGospel, med hjälp av några sångelever. Hjälpen mottogs tacksamt då endast två av de fyra körmedlemmarna dök upp (en är sjuk).

Idag firades även Dopets dag och tio dopfamiljer, med barn döpta det senaste året, hade taigt sig till kyrkan och fick en gåva och blev fotograferade.

Efteråt var det våffelfest i Ansgarsgården. Några lotter tog jag, men vann ingenting.

McDonalds

I onsdags fick jag se matteprovet som jag skrev i måndags. 1 poäng från VG bara för att jag hade gjort nått lustigt på en av 1-poängsuppgifterna i början. Jag fattar inte hur det blev så konstigt, inte läreren heller, för jag minns ju att jag tänkte helt rätt. Men å andra sidan hade jag ju inte sovit så mycket under helgen, får väl skylla på det. Jaja, så kan det gå. Inte hela världen, kommer ju några prov till innan kursen är klar.

Idag åt jag McDonaldsmat för första gången på hur länge som helst. Kändes skönt att inse att det var längesedan sist. Men jag fick inte den såsen jag beställde upptäckte jag när jag kom hem. Beställde bearnaisesås men fick cheddar-cheesesås. Den var det ingen fel på, det var riktigt gott, men som sagt var det inte det jag ville ha, egentligen.

Lagt upp bilder från konfirmandlägret på bilddagboken idag. Kika in om du är nyfiken. Kanske är du med på någon av dem, om du var med på lägret.

Salong Ripan

Igår var farmor och farfar här. Vi hade filmvisning a la Hedenhös, med projektor, som på bio. Vi kollade gamla filmer, filmer från förr. Super8 tror jag att de heter. En film var bara med mig. Det var kul, för jag var så söt när jag var liten. En hel film på kusin Stefan var det också. Sen var det från när farmor och farfar byggde sitt hus på Sankt Sigfridsvägen, "21:an" som det heter då man talar om det, och lite annat. Bl.a. fick vi uppleva typ en kvart med musikkårer, UTAN ljud.





Idag spelade vi innebandy på HoV. Det var kul, vårt lag vann. Men nu har jag ont i ryggen, inte så bra med de tvära vändningarna kanske...

Ett halvt dygn

I natt sov jag tolv timmar. Ändå var jag gräsligt trött när jag vaknade. Mycket konstigt egentligen. Igår när jag steg upp var jag mycket piggare, trots att jag då bara sovit i cirka fyra timmar. Jaja. Trots denna trötthet var jag tvungen att trampa iväg till skolan för att skriva matteprov. Provet gick sådär, skrev iaf godkänt. Hade ju inte direkt tid att plugga i helgen, inte ens öppna "Trygg med tiden" hann jag.

"En dag ska vi dö. Andra dagar ska vi det inte."

Läger äger

I helgen har det varit konfirmandläger på Kastlösa Stiftsgård, Kastlösa, Öland, för vår församligs konfirmander. Med på lägret var även sex vuxna ledare och åtta ungdomsledare. Helgen har varit helt fantastisk.

Fredag
Lämnade Nybro på vid tiotiden på förmiddagen. Anlände till Kastlösa någon timme senare. Inkvartering och lunch, spagetti och köttfärssås. Därefter började dagens lektioner. Jag tillbringade tiden ihop med Inga-Lill och Carl-Magnus och sjöng lovsång hela eftermiddagen.
Efter kvällsmaten bjöd vi ungdomsledare på vårat spex, vilket var uppskattat. Det bjöds bl.a. på Let´s Dance, Melodifestival och "Bullen", ni vet, ett ungdomsprogram som slutade sändas på 1990-talet. Efteråt bjöds det på korv och saft innan det var dags för aftonbön i kyrkan. På ledarfikat, efter aftonbönen, smaskade vi på räksmörgåsar.

Lördag
Frukost. Lektioner. Jag och Mårten lärde ut trosbekännelsen. Jag kan nu, troligtvis, skriva den om du väcker mig mitt i natten, med alla kommatecken på rätt ställe.. På kvällen kom Sten-Inge med några från Gospelkören (en del av oss var ju redan där) och vi framförde, dock inte hela, Mysteriemässan. Medans vi i kören övade inför mässan höll övriga ledare lekstuga med konfirmanderna. Ledarfika med köttbullebaguetter efter mässan. Jag gick inte och la mig förrän halv tre på söndagsmorgonen. Satt i matsalen och pratade med Sara, Hilma, Mårten och Conny.

Söndag
Upp strax efter sju. Ellen och jag hade tjejväckningen idag. Det gick finemang. Högmässa där alla konformander bidrog med olika saker som de förberedde på en av lördagens lektioner. Sara predikade, skitbra! Sen var det dags att åka hem.

Om nån timme ska jag infinna mig i kyrkan för att delta i "Hela kyrkan sjunger lovsång". Men först blir det fläskpannkaka.