Färs- och svamppanna

Idag blev det Färs- och svamppanna till middag. Jag gjorde dock lite byten som jag har skrivit i parantes i receptet. Gott blev det. Åt det som det var, utan potatis till. Men jag tror faktiskt att det behöver vara någonting till. Om det är potatis eller något annat låter jag vara osagt. Men kanske kan man ha “röran” som ett mellanlager i en potatisgratäng?

Receptet kommer ursprungligen från ICAs billiga veckan.

4 portioner

  • 900 g potatis
  • 4 morötter
  • 250 g champinjoner (kantareller)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g nötfärs (blandfärs)
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (vispgrädde)

 

Så här gör du

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar och riv morötterna grovt. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Koka potatisen. 
  3. Fräs morötter och svamp i hälften av matfettet tills vätskan kokat in. Ta upp på ett fat.
  4. Stek färsen i resten av matfettet. Krydda med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner morötter och svamp och häll på grädden. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Servera färs- och svamppannan med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar